Harta site-ului
Ajutor
Relaţii de prietenie şi colaborare între Raionul Dubăsari şi Republica Belarus
Relaţii de prietenie şi colaborare între Raionul Dubăsari şi Republica Belarus

În rezultatul întâlnirilor de lucru ale Preşedintelui raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Belarus în Republica Moldova dl Ciciuc Serghei, s-a decis implementarea proiectului comun, referitor la implicarea studenţilor din Republica Belarus la lucrări agricole pe perioada de vară în raionul Dubăsari.
Ca partener în realizarea proiectului dat a acceptat dna Mariana Pîslaru, conducător la întreprinderea agricolă SRL „Staragro” din satul Ustia raionul Dubăsari, care deţine în proprietate o livadă performantă de cireşi de mai mute soiuri pe o suprafaţă totală de aproximativ 50 ha, sădită pe parcursul ultimilor ani, unde la moment o parte din livadă este în rod şi alta va intra în rod.
Conform memorandumului semnat între ambasador şi agentul economic, partea moldovenească dna M. Pîslaru şi-a asumat obligaţiunea de a-i caza pe studenţii din Republica Belarus şi a le pune la dispoziţie locuri de muncă la recoltarea cireşelor precum şi alte lucrări agricole.
Detaşamentul studenţesc în număr de 10 persoane, studenţi ai Universităţii Agrare de Stat din or. Grodno au sosit în Republica Moldova pe data de 10 iunie curent, pe o perioadă de până la data de 05 iulie 2019. Deplasându-se la locul destinaţiei au fost primiţi şi cazaţi de către agentul economic. Începând cu data de 11 iunie sunt încadraţi în procesul de lucru ce ţine de recoltarea cireşilor.
 În acest context, astăzi, 13 iunie de către dl Valerie Sadul, vicepreşedintele raionului şi Serghei Guvir, şef Direcţie agricultură şi cadastru, s-a efectuat o vizită de lucru în teritoriul întreprinderii agricole „Staragro” privind activitatea studenţilor şi condiţiile de trai.
Acesta este primul pas de conlucrare, relaţii de prietenie şi colaborare între Raionul Dubăsari şi Republica Belarus.
 
Serghei GUVIR,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Relaţii de prietenie şi colaborare între Raionul Dubăsari şi Republica Belarus - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta